ISNA-MSE

Nestátní nezisková organizace ISNA-MSE poskytuje služby v rámci tří oblastí. Vzdělávání prostřednictvím Institutu Snoezelen - MSE, Komunitní a poradenské centrum Bílá Medvědice, kde pracovníci poskytují sociální, psychologickou a speciálně pedagogickou podporu v rámci SPOD.

Prostředí projektu EU podporuje zcela zdarma pečující osoby, které se starají o děti nebo dospělé s postižením nebo psychiatrickým onemocněním. 

ISNA-MSE je zkratkou International Snoezelen Association - Multisensory Environment. Jedná se o princip pocházející z Holandska, postavený na citlivém, propojeném vztahu mezi účastníkem, zkušeným doprovázejícím člověkem a kontrolovaným prostředím, ve kterém je nabízeno velké množství smyslových stimulů. Koncept je využíván především při práci s dětmi a dospělými s kombinovaným postižením, smyslovým postižením, poruchami chování, Downovým syndromem a jinými psychiatrickými diagnózami, taktéž s poruchami osobnosti se zaměřením na edukaci s důrazem na sebeobsluhu a rozvoj v maximální míře jeho schopností. K tomu výraznou měrou přispívají speciálně navržené pomůcky a stimulující prostředí. Spolek ISNA-MSE tyto Snoezelen terapie realizuje v neurosenzorickém Verheul centru v Ostravě.

Produkt přidán do seznamu přání