Tipy na hračky pro děti od 2 let

Nastal čas prvních velkých objevů! Miminko se přetáčí na bříško, plazí se, nebo začíná lézt, zkouší se posadit a mnohdy již před prvním rokem zkouší samo chodit. Zlepšuje jemnou motoriku, reaguje na své jméno a začíná vám rozumět. Buďte mu stále aktivními průvodci, ale zároveň dbejte na to, že již nyní touží tento malý človíček zvládnout některé věci samo. 

Podpořte soustředěnost děťátka a zároveň stimulujte všechny jeho smysly prostřednictvím Pozorovací senzorické lahve Farma, nebo Senzorické lahve pro nejmenší, kterou pořídíte v kombinaci s taktilním kapesníčkem. Miminko se snaží lahev uchopit, třást s ní a pozorovat objekty uvnitř. Sluchové i zrakové vnímání, včetně jemné motoriky, skvěle podpoříte pestrobarevným Dětským autíčkem nebo Barevným válečkem, jež při tlačení vydávají zvuk.

Smysly spolu s jemnou motorikou procvičí miminko při nápadité hře s Boxem se šátky. Různé povrchy, barvy a dokonce pískající zvuk čekají na děťátko v Akuku - Sadě senzorických míčků, kterou může využít i při zábavné koupeli, stejně jako léta známé, klasické Stohovací hrnky, doplněné o praktické otvory a milé zvířecí obrázky na dnu každého z nich. Vodní radovánky podpořte i další pestrobarevnou sadou veselých Mořských zvířátek.

V rozvoji vašeho miminka jsou vám k dispozici rovněž kvalitní dřevěné Montessori pomůcky, speciálně určené pro nejmenší děti. Všechny smysly zapojíte díky vhazování s Nic se neztratí - Ohrádka, a jemnou motoriku spolu s koordinací oko-ruka procvičíte u Třech barevných kruhů na kolíku nebo u dřevěného Vajíčka s kalíškem. Jak na špetkový úchop? K tomu vám bude nápomocné Puzzle - tvary se svými třemi jednoduchými dílky s úchyty ve třech základních barvách.

Vnímání a učení se barev spolu s jemnou motorikou podpoříte hrou s dřevěným Labyrintem s beruškou. A jak je to s prohlížením obrázků? V období, kdy miminko ještě nesedí, mu pořiďte Sadu karet pro hru na bříšku s několika druhy obrázků, korespondujících se třemi rozdílnými stádii vývoje, které později můžete doplnit o leporelo Mých prvních 100 slov. A aby nebylo miminko na všechny nové poznatky samo, může své dojmy sdílet s Panenkou Rosou, lehoučkou hadrovou panenkou, vhodnou pro mazlení již od narození.

Nebo nakupujte edukativní sady hraček pro děti od narození do 1 roku. rozdělené podle vývojových fází!

Toužíte vědět víc o vývojových fázích dítěte?

Lákají vás další tipy na smysluplné produkty i pro jiné věkové kategorie?

Stáhněte si zdarma náš nový e-book, ve kterém naleznete TOP tipy na hračky pro děti podle věku a unikátní slevu na celý nákup!

Tipy na hračky podle věku

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
491 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2105 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
540 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1057 views
Produkt přidán do seznamu přání