Tipy na hračky pro děti od 4 let

Čtyři roky utekly jako voda a před vámi stojí zvídavý a samostatný človíček, který si svou “vyřídilkou” dokáže ledacos vyjednat sám, odrecituje básničku, je stále jistější v jemné i hrubé motorice, zvládne pracovat ve skupině a rovněž déle udrží pozornost. Umí si zapnout zip, stříhat po čáře i rozlišovat geometrické tvary, … a mohli bychom pokračovat. Stále ještě ale na své cestě dětstvím potřebuje vaši asistenci a podporu. Pojďte na to.

Ponořte se spolu se svým dítkem do tajů mořských hlubin a sestavte nádherné, pestrobarevné Puzzle - Život pod mořem s 36 dílky. Nebo vás láká spíše Puzzle - Svět tentokrát se 192 dílky? Díky puzzle můžete poznávat i lidské tělo. Pořiďte dřevěné vrstvené Puzzle - Anatomie. Ideální aktivita na rozvoj logického myšlení i jemné motoriky. A jak je to vlastně se zvířátky? Unikátní dřevěné pexeso, které provede děti životem v lese, představuje Pexeso klasické - Náš les.

Žijte také kreativně a využívejte volný čas s dětmi k důležitému procvičování prstíků. Dívky i chlapci si zamilují práci se Zažehlovacími korálky, stejně tak jako s kreativní sadou Stříhání s předlohami, která pomáhá budovat sílu a cit rukou. Tvořit se dá i z bublin, kdo by přece nemiloval bublifuky! Bublifukovou sadu s příslušenstvím využijete třeba na dětské párty plné her. Pamatujete si na papírové oblékání panenek? Nyní je oblékání jednodušší s pomocí samolepek! Děti si zamilují Samolepkovou knížku - Nejlepší kamarádky.

Víte, že díky správnému rozvoji jemné motoriky bude mít vaše dítko snadnější start při nástupu do školy? Motorický kufřík - abeceda a číslice vás provede světem učení za pomoci vrtačky a barevných šroubků, zatímco bludiště a magnetická tužka na vás čekají v EDUCO - Motorické desce. Jak správně držet balanc? Zapracujte na trpělivosti a logickém uvažování díky oblíbené hře  Balancující kaktus. Souvislosti a kreativitu zase procvičíte díky klasické Hře - Hádej, co jsem.

Jak neskutečně báječné je objevit něco sám a pochlubit se zjištěním svým rodičům a kamarádům! Dopřejte svému dítku pocit odhalení s knihou Jak věci fungují, nebo jej vezměte do přírody spolu s Batohem s příslušenstvím pro malé průzkumníky. Nezaskočí ho tak žádné dobrodružství a bude připraveno i na vyhledávání v zábavné postřehové hře Zahrada. Baví vás svět her? Tak to určitě vyzkoušejte smyslovou hru Zvuky světa, ve které na vás čeká celkem 120 různorodých zvuků.

Nenašli jste, co hledáte? Projděte si celou kategorii Hračky pro děti od 4 let.

Toužíte vědět víc o vývojových fázích dítěte?

Lákají vás další tipy na smysluplné produkty i pro jiné věkové kategorie?

Stáhněte si zdarma náš nový e-book, ve kterém naleznete TOP tipy na hračky pro děti podle věku a unikátní slevu na celý nákup!

Tipy na hračky podle věku

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
491 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2105 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
540 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1057 views
Produkt přidán do seznamu přání