Tipy na hračky pro děti od 3 let

Tři roky věku znamenají pro mnoho dětí mezník v podobě nástupu do mateřské školy. V tuto chvíli je již dítko schopné běhat, mělo by rozumět základním informacím a zároveň pojmenovat to, co vidí kolem sebe. Seznamuje se s nůžkami a umí pracovat s pastelkami. A jak je to se samostatností? V nástupu do školky je samozřejmost používání toalety a schopnost sám se najíst a napít. Neztrácejte čas a pomozte mu na jeho cestě k nezávislosti.

Děti rády dělají to, co vidí u dospělých. Přizvěte je za vámi na zahradu a nechte je vám pomáhat. Díky Zahradní zástěře s nářadím budou malí zahradníci vždy připraveni a stejně tomu bude i s modrou Sadou na vaření, kterou využijí jak kuchaři, tak malé kuchařky. Rozvíjejte hudební sluch tříleťáka a vnímejte společně rytmus. Nápomocný vám bude Set 3 hudebních nástrojů. Nezapomeňte rovněž podporovat představivost, kreativní myšlení, kreativitu i koncentraci. Bloky z kaučukového dřeva Stavebnice - město jsou ideální pro originální stavby.

Nebojte se domů pořídit snadné hlavolamy a uvidíte, že i s nimi si dítko poradí. Vyzkoušejte například Dřevěný hlavolam - Mozaika, který lze využít nejen jako hlavolam, ale také jako kostky pro nápadité stavby a kreativní myšlení. Kreativitu a představivost využijí děti v Geoboard dřevěné destičce, a mozkové závity mírně potrápí i Ozubená kola & puzzle, díky kterým můžete sledovat jedinečné pohyby jednotlivých dílků, jež jsou sestavené jako puzzle. Puzzle dílky v jiné formě, než jste zvyklí, můžete skládat u Životního vývoje ženy, kde čeká celkem pět vrstev obrázků.

Pořiďte vašemu tříleťákovi aktivity, u nichž může pracovat samostatně. Skvělý je Box na třídění obrázků s různými motivy i barvami, obrázková hra Najdi trojici, podporující logické uvažování, slovní zásobu a koncentraci, nebo velmi oblíbené Včelí úly, díky nimž a úchopu pinzety procvičí barvy a rozvine tolik potřebnou trpělivost. Zkoušeli jste někdy zapojit do společenské hry čich? Právě teď máte skvělou možnost v čichové Smyslové hře, jež mimo jiné obsahuje celkem 16 pachových tobolek.

Celou rodinu potěší 4 zvířátkové hry od Lucie Ernestové s jednoduchými pravidly a veselými obrázky. A co roční období? Hravě vám pomůže nádherné Samolepkové album - roční období, ideální rovněž na podporu slovní zásoby, jemné motoriky a koncentrace. Oproti tomu denní rutiny a orientaci v čase procvičíte pomoci úžasné Kidedu Didaktické hry. A že je právě čas na tvoření? S originální Sadou - Razítka květiny můžete popustit uzdu své fantazii a kombinovat razítka jak uznáte za vhodné.

Nenašli jste, co hledáte? Projděte si celou kategorii Hračky pro děti od 3 let.

Toužíte vědět víc o vývojových fázích dítěte?

Lákají vás další tipy na smysluplné produkty i pro jiné věkové kategorie?

Stáhněte si zdarma náš nový e-book, ve kterém naleznete TOP tipy na hračky pro děti podle věku a unikátní slevu na celý nákup!

Tipy na hračky podle věku

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
491 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2105 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
540 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1057 views
Produkt přidán do seznamu přání