Tipy na hračky pro děti od 2 let

Máte doma dvouleťáka? U tohoto malého všudybýlka se rychlostí blesku rozvíjejí pohybové schopnosti a stejně tak jemná motorika. Nepřestávejte trénovat, a podporujte batole v činnostech, které ho baví a naplňují. Nechte jej pomáhat vám v domácích činnostech a určitě se mu nebojte svěřit nějakou odpovědnou práci. V nejbližší době vás možná zastihne období vzdoru a prvních bouřlivých emocí. Buďte připraveni i na ně.

Jemnou motoriku skvěle procvičíte na dřevěném Provlékadle “Sýr a myš”, které je u dětí velmi oblíbené i v pozdějším věku. Nebo vyzkoušejte Mozaiku - barevné obrázky, ve které kromě poznávání barev zdokonalíte trpělivost i jemnou motoriku. Objevujte, zkoušejte a trénujte prstíky díky Sadě pro rozvoj jemné motoriky, kterou batole využije například i při pomáhání v kuchyni. Pamatujte, že batolátka chtějí být samostatná. Podpořte to vaše úžasnou Látkovou interaktivní knížkou s motivem oblékání, díky které si procvičí třeba různé druhy zapínání a bude zase o krok blíž nezávislosti.

Vkládejte žetony podle barev do nádobek v krásné aktivitě Třídění s předlohami a trénujte tak smysly i jemnou motoriku. U oblíbených puzzle doporučujeme začít snadnými a pestrobarevnými dílky Puzzle duo Najdi mě, ve kterých k sobě děti přiřazují zvířátko a jeho přirozené prostředí. Mějte také k dispozici různé tvary kvalitních dřevěných kostek z Pastelově modré stavebnice a procvičujte tak kromě jemné motoriky i koncentraci a koordinaci. Baví vás společenské hry? Vtáhněte do nich i vaše batolátko, a to díky dřevěnému Senzorickému pexesu.

Kdo by neměl rád pexeso. Klasické, dřevěné Pexeso - Náš les vás kromě hry ještě vzdělá motivy obrázků z lesa. S ručně malovanými figurkami Statek se naopak podíváte za známými zvířaty z farmy.. Mluvte s dětmi o emocích a vypusťte je ven například díky magnetické vzdělávací hře Emoce a pocity s předlohami. Magnety děti baví a o to víc, když jsou krásně barevné a veselé. To vše splňuje Magnetická kniha - Legrační obličeje, v níž vás ke složení čeká nespočet zábavných obličejů.

“Chci být jako maminka” a vařit. S pomocí Sady smaltovaného nádobí vykouzlí vaše batolátko určitě velké množství dobrot. A co úklid? I na ten buďte připraveni a pořiďte dřevěnou Sadu na úklid, díky které u vašeho děťátka podpoříte smysl pro odpovědnost. V žádném dětském pokojíčku nesmí chybět knihy. Zatímco pohyblivé prvky v knize Divoká zvířata vás vezmou do africké savany, s různými zvuky, krásnými verši a milými ilustracemi se necháte vtáhnout do knihy Hlučné město.

Nenašli jste, co hledáte? Projděte si celou kategorii Hračky pro děti od 2 let.

Nebo nakupujte edukativní sady hraček pro děti od 2 do 3 let rozdělené podle vývojových fází!

Toužíte vědět víc o vývojových fázích dítěte?

Lákají vás další tipy na smysluplné produkty i pro jiné věkové kategorie?

Stáhněte si zdarma náš nový e-book, ve kterém naleznete TOP tipy na hračky pro děti podle věku a unikátní slevu na celý nákup!

Tipy na hračky podle věku

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
491 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2104 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
533 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1055 views
Produkt přidán do seznamu přání