Recenze razítek StampoBaby

Jak asi víte, tak děti milují, když po sobě mohou zanechávat nějakou stopu. Já dětem jako první ukázala pastelky a voskovky pro nejmenší, prstové barvy, a právě razítka StampoBaby s motivy domácích zvířat.

Razítka StampoBaby jsem kupovala, když dětem bylo 2,5 roku a 1 rok. Myslela jsem si, že mladší dcera na ně bude ještě malá, protože výrobce udává používání od 18 měsíců. Ale musím říct, že si s nimi poradí i menší děti.

Pro tato razítka jsem se rozhodla, jelikož jsou ergonomická a dětem se opravdu krásně drží v celé dlani. Díky tomuto ergonomickému vykrojení nemají hned zabarvené prstíky. A i kdyby, tak jde barva poměrně dobře umýt, vyprat a samozřejmě je netoxická. Navíc jsou multifunkční a zábava nekončí samotným obrázkem na papíře. Také s nimi děti trénují jemnou motoriku, kreativní myšlení, fantazii a rozšiřují si slovní zásobu.

Samotné balení obsahuje 4 velká razítka s jednoduchými motivy pro malé děti a razítkovací polštářek, takže kromě papíru už nic víc nepotřebujete. Sama za sebe doporučuji pro děti volit velký formát papíru, aby nebyly tolik omezené prostorem. Já dávám dětem většinou rozměr A3.

Razítka jsou pěnová, takže i to přispívá k lepší manipulaci… Doporučuji nejdříve u menších dětí ukázat, jak se s razítky manipuluje, jak se obtiskují do polštářku a pak na papír, jak je správně držet a kde s nimi „kreslit“.

Recenze razítek StampoBaby

Ale teď už bych vám ráda dala vlastní tipy na využití razítek StampoBaby:

  • Razítkování

Hlavní využití je samozřejmě razítkování, ale když už máte obrázky na papíře. Tak můžete dětem připravit pastelky, vodovky, fixy, voskovky a obrázky vybarvit. Případně zdatnější dítě může obrázky vystřihnout a nalepit třeba na nějaký barevný papír…

  • Obtiskování

Obtisknutí do modelíny, keramiky a jiných hmot je možná jedna z alternativ, která by vás hned nenapadla. Nicméně razítka mají opravdu hlubokou strukturu, takže jsou i na takové aktivity skvělá. U mých dětí je modelína hoooodně oblíbená, takže takové využití velmi oceňuji.

Recenze razítek StampoBaby
  • Barvy na textil

Razítka můžete určitě používat i na barvy na textil ;-) to je taky super, protože si dítě může vyrobit něco, z čeho může mít neustále radost.

  • Pexeso

Lze s nimi vytvořit i řadu interaktivních her a rozvíjet slovní zásobu. Například si můžete vytvořit první pexeso (na kartonové čtverečky si natisknete každý obrázek dvakrát).

  • Omalovánky pro starší

Nebo třeba pro starší děti omalovánky podle předlohy (natisknete obrázek dvakrát, jeden vybarvíte a dítě druhý vybarvuje podle vzoru).

Tak to je asi tak vše, co bych ráda k razítkům napsala. Tohle jsou důvody proč bych za sebe a své děti tato razítka doporučila. A rozhodně bych se nebála je nabídnout i menším dětem.

Přeji mnoho zábavy při tvoření!

Maminka Lenka

Pokud potřebujete poradit s produkty, neváhejte se na nás obrátit na tel. čísle: +420 776 499 527, nebo na emaile: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
491 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2105 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
540 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1059 views
Produkt přidán do seznamu přání