RECENZE - Pěnová puzzle kostra

“Maminko, jak vypadá naše tělo uvnitř? Maminko, proč se dokáže zlomit ruka? A maminko, jak se rodí miminka?” Stále častěji u nás doma padají otázky, vztahující se k fascinujícímu lidskému tělu a jeho zázračným možnostem. S příchodem nejmladšího brášky tyto otázky nabraly zcela jasný směr, týkající se porodu, ale stále ještě nám zbývá dost času na jasnější a pro kluky také velmi zajímavé orgány lidského těla, nebo naše kosti, jejich sílu a velikost. Vše jde ruku v ruce s povídáním si o důležitém a pro kluky oblíbeném pohybu, zdravém stravování a celkově o stylu života nás všech. Je velmi zajímavé a jsem za to nesmírně šťastná, že již v tomto věku je klukům zřejmé, jak o své tělo pečovat a jak se k němu chovat, aby nám dobře sloužilo.

K našemu povídání a hrám samozřejmě využíváme různé knihy o lidském těle, ve kterých si moc rádi prohlížíme zajímavé obrázky a i já mnohdy čerpám nové informace. V dětském pokojíčku již pár let nesmí chybět lékařský kufřík, díky němuž jsme všichni v naší rodině, včetně návštěv, pravidelně monitorováni a léčeni a nebo pomocí magnetků skládáme různé postavy a povídáme si o rozdílech v postavě, či obličeji. Moc rádi kreslíme otisky svých rukou, nohou či celého těla na papír, modelujeme své obličeje a nebo si pouze povídáme o tématech, které kluky aktuálně zajímají. To pak přichází na řadu pomocník Google vyhledávač. 

Na internetu je samozřejmě nepřeberné množství zajímavých aktivit pro děti všech věkových kategorií, část z nich je za poplatek, další s potřebou mnohdy těžko dostupných materiálů a některé mi přijdou nezajímavé a třeba i nudné. Nemám čas na dlouhé hledání a tak jsem ráda, že se často mohu spolehnout na tematické pytlíkovky, vyrobené jinými maminkami, tudíž zcela jistě zajímavé, pro děti vhodné a nenáročné. Protože co si budeme povídat, času na výrobu moc není a s miminkem už vlastně téměř žádný. Hezké pomůcky s tématem lidského těla jsou uloženy v facebookovém albu MontessoriHracky.cz, nebo přímo na stránkách montessorikurz.cz je aktivitám na poznávání lidského těla věnovaný celý jeden článek. Moc se nám líbí nápad na vytvoření kostry z ruliček od toaletního papíru, skládání obličeje z filcu a nebo třeba obkreslování vnitřních orgánů podle šablony. Při kreativních činnostech se všichni společně odreagujeme, uklidníme a jsme rádi, že si můžeme sami vyrobit něco, co nám poté bude nějakou dobu sloužit.

RECENZE - Pěnová puzzle kostra

Nedávno jsem objevila moc zajímavou didaktickou hračku pro děti od 5 let, právě zaměřenou na poznávání fascinujícího lidského těla. Pěnová puzzle kostra v životní velikosti vypadala, že by se klukům mohla líbit a že by naše zábavně vzdělávací odpoledne získala zase jiný rozměr. Jelikož mám britskou značku vzdělávacích a chytrých hraček Learning Resources moc ráda, neváhala jsem a klukům domů hru pořídila.

Nadšení. Tímto jedním slovem by se dal shrnout okamžik objevení hry v dětském pokojíčku. To, že kluci milují puzzle, jsem již zmiňovala v některé z předcházejících recenzí. Není tedy divu, že k jednotlivým částem kostry ihned zaklekli a pustili se do sestavování. Celkem 15 pevných pěnových kousků jde sestavit víceméně intuitivně, ale pro kontrolu a rovněž správné pojmenovávání jednotlivých částí jsou na zadní straně každého dílu zobrazeny anglické názvy. V anglickém jazyce je sepsán i přiložený průvodce, který obsahuje obrázek celé kostry s jednotlivými dílky, i navrhované aktivity pro hru s dětmi. Další podporované jazyky jsou němčina, španělština, francouzština a doplněný český návod.

Kostra od firmy Learning Resources v životní velikosti je pro dítě skvělou pomůckou pro představu poměrů jednotlivých částí.

Dítě může kostru skládat na zemi a učit se základní kosti.

 

Velikost: 122 cm, 15 dílů.

 

Vhodné pro děti od 3 do 7 let.

Šestiletý Maty se čtyřletým Kubou opět zvládli spolupracovat! Komunikovali, ukazovali si jednotlivé dílky a společnými silami dali celou kostru dohromady. Na pěnové kostře v životní velikosti je nádherně vidět to, o čemž jsme si již mnohokrát povídali. Jak jsou kosti křehké, jak vypadá hrudní koš a jak zajímavá je páteř. Kromě vlastního sestavování jsme se pak pustili do aktivit, jež nám nabízí přiložený průvodce. Snažili jsme se správně pojmenovávat jednotlivé kosti, kluci sestavovali kostru na čas a nebo jsem jim říkala názvy kostí a oni na ně ukazovali. Rozebírání a skládání je moc bavilo a vydrželi u této aktivity hodně dlouho.

Pěna, ze které je puzzle vyrobené, je opravdu pevná a dílky do sebe jdou krásně vkládat. Nic se nelámalo, nic neodpadávalo. Jsem ráda, že jsem na tuto didaktickou hračku narazila a že jsme tak objevili zase další možnost zábavného vzdělávání, u kterého se baví jak malý školák, tak i raubíř školkového věku. Myslím, že co nevidět kostru vyzkouší i náš nejmladší, "kosti" totiž skvěle poslouží i jako kousátko na utrápené rostoucí zoubky. 

Zaujalo vás dnešní téma a chtěli byste poradit s konkrétním výběrem produktů? Nebo doplnit více informací? Neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle +420 776 499 527, nebo na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
491 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2105 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
540 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1058 views
Produkt přidán do seznamu přání