RECENZE - Magnetická kniha - Legrační obličeje

Studené deštivé odpoledne, návštěva s dvěma malými loupežníky a místo rozlehlé zahrady a nepřeberného množství aktivit máme nyní k dispozici pouze dětský pokojíček. Co zaujme čtyři kluky ve věku mezi 2 a 6 lety, aby při tom zůstal pokojíček stále celý, neřešily se dětské úrazy a nebyl prostor na hádky a bojové aktivity? Autodráhy, mašinky, Lego, či Člověče nezlob se je již z minulé návštěvy ohrané a co je pro někoho super, pro jiného může být nuda. Zkrátka, zabavit čtyři veselé kluky s vlastním názorem a paličatou povahou, a co chvíli neposedí, je mnohdy oříšek. 

Nedávno jsem klukům pořídila moc hezkou vzdělávací hru od francouzské značky Janod, s cílem využívat ji především v autě při cestách na výlety a dovolené. Magnetická hra - Legrační obličeje je určena pro děti zhruba od 3 let, ale při zkušebním víkendovém výletování skvěle posloužila i šestiletému školákovi Matymu. Originální magnetická hra, jejímž cílem je skládání legračních obličejů, se líbilo i čtyřletému Kubíkovi, který moc rád vymýšlel své vlastní kašpárky, střídal mračivé i usměvavé výrazy, přidával kloboučky i brýle a sestavoval tak neotřelé kombinace dle své vlastní fantazie.

Tato hra mne zaujala nejen díky svému praktickému balení, díky němuž mohou kluci ihned uklidit 70 magnetků do magnetické krabičky a kamkoliv si ji vzít, ale samotnou hrou Maty a Kuba podporují svou kreativitu ve vymýšlení nejrůznějších vtipných obličejů, trénují anglickou slovní zásobu barev, které aktuálně procvičují ve škole i ve školce, motoriku nebo koncentraci při sestavování dle přiložených předloh, a v neposlední řadě spolupracují a učí se trpělivosti, když je na řadě zrovna druhý z bratrů.

RECENZE - Magnetická kniha - Legrační obličeje

Tuto hru jsem dala k dispozici i naší návštěvě a byla jsem zvědavá, jak si s ní poradí zejména dvouletý Honzík. Možná je to tím, že má doma o dva roky staršího sourozence, možná je pouze více šikovný, ale s Magnetickou hrou - Legrační obličeje si hrál s nadšením a nepředstíraným zájmem. Vytvářel různorodé tváře, obměňoval výrazy a díky pokládání magnetků skvěle procvičoval svou jemnou motoriku. 

Jenže pak nastalo to, co se samozřejmě dalo čekat. Schylovalo se k hádce o to, kdo vlastně bude u hry nejblíž a kdo bude moci skládat. Se sourozeneckými přemi máme s kamarádkou obě bohaté zkušenosti, takže jsme ihned vymyslely nadstavbu této skvělé hry, kdy se kluci u vytváření obličejů střídali a zbylí tři vždy museli daný výraz napodobit. Další variantou pak bylo nakreslení výrazů dle předlohy jednoho z chlapců a vymýšlení situací, při kterých se lidé zrovna takto mohou tvářit. Kluci povídali, trénovali mimiku, předháněli se v nápadech a úžasných výrazech a ani je nenapadlo se dohadovat. Zábava pokračovala, nikdo se nenudil, nestrkal, ani nebojoval a my, maminky, jsme jen tiše pozorovaly, jak jsou děti pohlcené touto moc hezkou kreativní hrou. 

Méně je někdy více. Než zásobit pokojíček nejrůznějšími typy hraček a aktivit, kdy jsou pak děti přehlcené a vlastně pořádně neví, co dělat, je lepší dát prostor jedné hlavní, na kterou lze pak napasovat více herních aktivit. Z vlastní zkušenosti vím, že pak děti nebudou roztěkané, nebudou se nudit a vymýšlet lumpárny.

Magnetická kniha - Legrační obličeje

Obsah balení:

70 magnetů

12 kartiček s předlohami

Výrobcem určený doporučený věk: 3+

Materiál: tvrdý karton

Rozměry: 19 x 4 x 26 cm

Hry a hračky francouzské značky Janod máme doma moc rádi. Jsou neotřelé, vyrobené ve velké kvalitě s originálním a líbivým designem, jsou nápadité a vzdělávací a to je u hraček vždy velké plus. Nejmladšímu členovi naší rodiny, malému pětiměsíčnímu Vojtíškovi, určitě časem pořídíme Magnetickou knihu - Zvířátka, která obsahuje méně magnetků a u které budeme společně poznávat zvířecí svět. Hry, kdy můžeme být všichni pohromadě, baví mě i moje kluky. Smějeme se spolu, hrajeme si a užíváme si čas, kdy nemyslíme na povinnosti a úkoly běžných dnů.

Zaujalo vás dnešní téma a chtěli byste poradit nebo doplnit více informací? Neváhejte se na nás obrátit na telefonním čísle +420 776 499 527, nebo na email: info@montessorihracky.cz.

Pomohl vám tento článek? Přejděte na další, nebo se přihlaste k odběru newsletteru a žádný vám už neuteče!

Nejlepší samolepkové knížky pro děti

Samolepkování pomáhá nenásilně rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka, posiluje koncentraci a schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení, učí o různých tématech ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
489 views

Jak na sensory play (smyslové hraní)

Sensory play je hravé učení, u kterého dítko zapojuje všechny své smysly, poznává různé textury, experimentuje s vůněmi, učí se rozlišovat barvy či tvary a rozvíjí svou kreativitu, fantazii ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
2102 views

ReKrabice aneb Předcházíme vzniku odpadu

Nadchla nás myšlenka projektu, který, nejen že šetří naše lesy, ale zároveň předchází vzniku nového odpadu, který Zemi rozhodně nepřispívá ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
533 views

Top pomůcky a hračky pro děti s autismem

Práce s autistickými dětmi bývá mnohdy obrovskou výzvou, avšak díky vhodně zvoleným metodám a kvalitním pomůckám, či hračkám ...

Více
Doporučení a recenze produktů
Monika Šandová
1054 views
Produkt přidán do seznamu přání